Mit tanulhatunk az ázsiai nőtől?

Április 30-án szombaton, 18-21 óráig sütivel, finom teával és jó hangulattal várunk az alábbi programra a Harappa jógastúdióban:

18 órakor
Nyugat-jávai harci tánc - előadja: Irda Risdiarti

Irda Risdiarti magyarországon élő jávai táncosnő, aki különböző tánccsoportok tagjaként hazánkban ápolja az indonéz szigetvilág ősi tánckultúráját. A tánc természetes kifejezésformája az ott élő emberek spirituális és hétköznapi problémáinak, gondolatainak, vágyainak. A táncban akárcsak az életben a harmónia megtalálása, az ellentétes pólusok kiegyensúlyozása a céljuk.

A harci tánc a nő harcát mutatja be. A harc férfi privilégium? Korántsem. A nők is megvívják mindennapi harcukat. Munka, család, betegségek, ezernyi gond, időhiány közepette kell megteremteniük azt a harmóniát, melyből táplálni tudja nem csak saját magát, de környezetét is.

Hogyan tekint az ázsiai társadalom a nőre? Mi a szerepe, a lényege? Hogy szeret, hogy szereti őt a férfi? Hogyan merít a modern ázsiai nő a tradiciókból?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ az est folyamán. Felfedezhetjük a különbséget és az azonosságot a keleti és a nyugati női lét között, és ha elég nyitottak vagyunk inspirációt is meríthetünk belőle.

Beszélgetőtársunk Dr. Sári László Kelet-kutató, akinek munkássága alapvetően a nyugati és a keleti gondolkodás határait, a különböző logikai rendszerek jellemzőit vizsgálja. Verselméleti kérdésekkel foglalkozó munkái a nyugati versformák és a tibeti költészet formai sajátosságait járják körül, tartalmilag a kétféle világszemlélet és az ezeknek megfelelő életvezetési formák különbözőségeit írják le.

A Zengő hangok relax csoport a múlt évben alakult.

Tagjai Faragó Márta (tibeti hangtálak, gongok és egyéb hangszerek megszólaltatója) és Jávorszky Eszter (cselló)

A hangtálakat eredetileg Észak-India, Nepál, Tibet, Japán vidékein használták gyógyításhoz, transz-szertartásokhoz, meditációkhoz. A különböző méretű, alakú többféle fémből készült tálakat, változatos formájú és anyagú ütőkkel kongatják, és az így előállított intenzív rezgés hatással van az ember szervezetére.

Az est kiváló alkalmat teremt új ismeretek, nézőpontok, összefüggések megismerésére, pihenésre, a stressz és fáradság oldására.

Helyszín: Harappa Jógastúdió, XIV. kerület, Zugló Telepes utca 68.

Belépő: 2000 Ft